Жители на няколко асеновградски села излязоха на протест, за да демонстрират своето недоволството от започнатата и прекратена работа на пътя Първомай-Асеновград. Хората блокираха пътя за с. Болярци, който се използва като обходен маршрут.

Десетки хора се събраха вчера в късния следобед на изхода на Асеновград в знак на протест срещу прекратените според тях ремонтни дейности на Първомайския път. Въпреки че според институциите работата по трасето не е спирала, хората са категорични, че това не е така.

Така около 18 ч. протестиращите блокираха пътя за с. Болярци, който към момента се използва като обходен маршрут. За протеста бе получено разрешение и движението се регулираше от полицейски служители. Най-потърпевши в случая са жителите на село Козаново, тъй като населеното място се пада в средата на пътя, подложен на ремонт, и фактически на този етап до селото достъп няма. Към настоящия момент автобусите не преминават през селото, такситата също отказват да пътуват до там, доставчици на хранителни продукти за магазините не желаят да ги зареждат, имало е случаи и на отказ от спешна помощ да навлезе в населеното място, споделят хората. Те питат и как децата ще ходят на училище, ако пътят остане в това състояние след лятната ваканция.

Протестиращите получиха подкрепа и от кметовете на населените места, засегнати от ремонта. Част от тях бяха на мястото на протеста и изразиха своето недоволство от липсата на информация за това, защо работата се спира.

В продължение на около час протестиращите останаха тук и се заканиха точно след седмица протестът да се повтори, ако не бъдат взети адекватни мерки.