Сагата с ремонта на пътя между Асеновград и Първомай изглежда, че продължава – днес за пореден път получихме отговор, както от Агенция „Пътна инфраструктура“, така и от изпълнителя „Европейски пътища“, че ремонтните дейности не са спирали. Жители на засегнатите от ремонта села обаче остават в протестна готовност и са твърдо решени след два дни да затворят за кратко обходния път към с. Болярци.

Както Ви съобщихме, за този четвъртък, 14-ти октомври, е планиран протест на изхода на Асеновград до кръстовището за селата Козаново и Болярци. Ще протестират жители на населените места, засегнати от ремонтните дейности или в случая – от липсата на такива, на пътя, свързващ градовете Първомай и Асеновград. По последна информация хората не се отказват и между 18ч. и 19 ч. ще блокират Болярския път, който в момента се използва като обходен маршрут, заради невъзможността да се стигне или премине през с. Козаново. Въпреки че от институциите продължават да твърдят, че ремонтът не е спирал – днес за пореден път получихме такова потвърждение от Агенция „Пътна инфраструктура“. В писмото се казва, че в с. Козаново предстои да се положат нови ВиК тръби, от ВиК дружеството, което налага временно ремонтните работи по пътната настилка да не се изпълняват в пълен обем. Уточнява се, че след завършване на ВиК ремонта ще продължи работата и по пътната настилка. Изброява се какво е направено до момента, както и че се работи на моста между селата Козаново и Патриарх Евтимово.

Получихме отговор и на запитването ни към пътноподдържащото дружество „Европейски пътища“. В него също се казва, че в момента ремонтът се намира на етап, в който се полагат ВиК тръби, но също така с писмо до двете дружества – ВиК и Европейски пътища, Областно пътно управление – Пловдив констатира слабо напредване на изпълняваните от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД проекти в населените места и апелира за увеличаване на производителността и приключване на всички строително-монтажни дейности в срок и цялост. Така от „Европейски пътища“ декларират своята незабавна готовност да продължат ремонтните дейности, които са в тяхната компетентност, веднага след като ВиК приключат с тяхната част от проекта. Освен това, заради забавянето, ще се приоритизира работата в Козаново. Припомня се и че ремонтните дейности трябва да приключат до 30 септември.