Телевизия ТВ САТ КОМ

103 избирателните секции в Асеновградско

Централната избирателна комисия обяви, че за предстоящите избори на 27-ми октомври за Народни представители са  регистрирани за участие 24 партии и 9 коалиции. Според решение на Районната избирателна комисия за област Пловдив или РИК 17 в община Асеновград ще бъдат разкрити общо 103 избирателни секции. По 9 ще са членовете на 68 от секционните избирателни комисии, на местата където лицата с избирателни права са над 500, а по 7 членове ще има в състава на 35 секционни избирателни комисии, с до 500 избиратели имащи право на глас. Най-много места в ръководствата и членовете на СИК ще има Коалиционна партия „ГЕРБ-СДС“ – 257, 147 ще са местата за Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България “, 144 за Политическа партия „Възраждане“ и по равен брой 103 ще имат Политическа партия „ДПС“, Коалиционна партия „БСП за България“ и Политическа партия „Има такъв народ“. От РИК 17 напомнят, че представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в секционните комисии, а председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

В община Куклен ще се гласува в 13 секции. Секциите с по 7 членове са 5 на брой, а с по 9 ще бъдат разкрити 8 СИК. Общо представителите на партиите и коалициите тук ще са 107.

От днес в сайта на Централната избирателна комисия гражданите имащи право да гласуват на предстоящите избори, могат да проверят дали имената им фигурират в подписка на партия или коалиция. При остановяване на нередност, е необходимо да се подаде жалба до Комисията за защита на личните данни.

Exit mobile version