В рамките на два дни близо 700 таекуондисти от 12 държави се състезаваха и демонстрираха своите умения в Пловдив на международния турнир „Bulgaria Open“. Част от спортистите и този път бяха от асеновградския “Асеновец Таекуон-до клуб“, по-конкретно 18 състезатели в различни възрастови групи на „форма“ и „спаринг“.

Националните състезатели Никола Бояджиев и Виктория Атанасова се превърнаха в златните медалисти за клуба. Те се представиха повече от достойно и в двете категории, в които участваха. Никола зае първите места, както до 92 кг., така и над 92 кг. на „спаринг мъже“. Виктория Атанасова спечели един златен и един бронзов медал, като първото й място в случая бе в нова за нея категория – 60 кг.

Общо с 11 медала се завърна “Асеновец Таекуон-до клуб“ от международното състезание, което се проведе в спортна зала „Колодрум“. 3 златни, 2 сребърни и 6 бронзови е равносметката за асеновградчани. Но както каза треньорът Иван Манолов, отличията в случая не са толкова важни, колкото придобитият опит, който ще им послужи и за предстоящото Държавно първенство.

Повече по темата, гледайте тази вечер в новинарската ни емисия!

Ето и самото класиране:

1 място – Никола Бояджиев – спаринг мъже -92 кг.;
1 място – Никола Бояджиев – спаринг мъже +92 кг.;
1 място – Виктория Атанасова- спаринг девойки мл. възраст – 60 кг.;
2 място – Катерина Бейчева – форма жени 3 Дан;
2 място – Катерина Бейчева – спаринг жени -72 кг.;
3 място – Виктория Атанасова – сп. девойки мл. възраст – 55 кг.;
3 място – Иван Велков – сп. юноши мл. възраст – 70 кг.;
3 място – Алек Муташов – сп. деца – 45 кг.;
3 място – Тодор Чатков – сп. деца – 40 кг.;
3 място – Джем Шевкет- сп. деца – 65 кг.;
3 място – Кристиян Делиев – форма деца 6-5 гуп.;