11 отбора от всички районни противопожарни служби в пловдивска област се включиха в днешните състезания по пожароприложен спорт. Представилите се най добре тук ще бъдат избрани да представят пловдивската дирекция на националната надпревара след седмица.

Днес на Лекоатлетически стадион – Пловдив се проведоха областните състезания по пожароприложен спорт. В рамките на 4 дисциплини пожарникарите от районните служби към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив демонстрираха бързина, съобразителност и още редица умения, необходими в тяхната ежедневна работа. В областното състезание взеха участие общо 11 отбора, като Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград участва с отбор от 8 души. Старши инспектор Щелиан Гочев разказа подробно пред нашата камера за състезанията и за представянето на асеновградските пожарникари след първите дисциплини.

Главен инспектор Димитър Бришимов, началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив сподели с нас, че след днешните състезания тук ще бъдат избрани пожарникарите, които да сформират отбора за предстоящото национално състезание. В него се очаква да вземат участие 400 състезатели и 50 съдии. Конкуренцията сред най-добрите отбори наистина ще е много голяма, понякога става въпрос за стотни между първия и втория, а най-малката грешка може да коства отпадане от първите позиции.

Подробна информация относно представянето на отбора от асеновградската районна служба, както и цялостното класиране очаквайте на нашия сайт.