Приемът на творби за осмия национален поетичен конкурс „Наздравица за любовта“ вече приключи. Конкурсът се организира от Община Асеновград, но неговият обхват излиза далеч извън границите на общината, тъй като участниците са от цялата страна. 125 автора, сред които има такива от София, Пловдив, Варна, Благоевград, Добрич и Видин, са изпратили свои творби, които вече се разглеждат от членовете на журито на поетичния конкурс. А то е в състав Елена Диварова – написала няколко книги, носителка на редица награди за поезия, и Иван Христов – писател и литературен критик, който също има 7 книги зад гърба си.
Както вече Ви информирахме, заради ковид ситуацията, конкурсът „Наздравица за любовта“ се провежда онлайн и няма да има официално награждаване на отличените. Те ще бъдат обявени на сайта на Общината, а наградите им ще бъдат изпратени по куриер.
Освен че има автори от най-различни градове, възрастовият диапазон сред участниците също е доста голям. Едва на 18 години е най-младият участник, писал за виното и любовта. Най – възрастният пък е на 84 години. Това показва, че можеш да получиш вдъхновение и да пишеш за най-възвишеното чувство, независимо на каква възраст си.