130 години СУ „Св.св. Кирил и Методий” – храм на кирилицата в свят на иновации – под това мото преминаха честванията в асеновградското учебно заведение, които стартираха преди месеци и чиято кулминация бе вчерашният концерт в НЧ „Родолюбие”. Това, че училището има богата история и традиции, талантливи възпитаници и креативни преподаватели, пролича в подготвената програма. Акцентът при по-голямата част от изпълненията бе кирилицата, буквите и въобще силата на словото. Още в самото начало директорът на средното училище Мая Краева приветства всички присъстващи, не пропусна да отбележи ролята на преподавателите и се обърна към учениците с думите: „Най-важното, което искам да научите, е, че винаги можете да бъдете по-добри, по-добри ученици, по-добри професионалисти, по-добри хора!”
Специален гост на празника на СУ „Св.св. Кирил и Методий” бе кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, който разказа за развитието на учебното заведение през годината и за неговия принос в просветната дейност в града. Кметът удостои училището с грамота за постигнати високи резултати в образователно-възпитателния процес и връчи на директор Краева подарък дървена пластика.
На концерта бяха наградени и ученици, участвали в конкурса „Моето училище” с есета, рисунки мултимедийни презентации и макети. На сцената бяха представени атрактивни и оригинални изпълнения, превъплъщения и въобще най-разнообразни изяви на възпитаници на асеновградското школо. Накрая всички изпълнители се събраха на сцената за последен поздрав.
Всички присъстващи можеха да разгледат и изложбата на детски рисунки, рисуван порцелан и стъкло, представени във фоайето на НЧ „Родолюбие“, част от които бяха под наслов „Училището в кадър“.
Целия концерт на СУ „Св.св. Кирил и Методий” очаквайте през следващите дни по телевизия ТВ САТ КОМ.