Спортен клуб по вдигане на тежести „Асеновец“ взе участие с 14 спортисти на Държавното лично първенство, което се проведе в Русе. Всички асеновградски спортисти спечелиха медали на шампионата и по този повод се срещнахме с тях и с техните треньори.

Държавният личен шампионат по вдигане на тежести се оказа повече от успешен за асеновградските щангисти. Техните треньори Лъчезар Кишкилов и Георги Георгиев споделиха, че са изключително доволни от представянето на младите спортисти.

Личният шампионат бе за всички възрасти. Но юношите от клуба, както и мъжете, имаха контузии и не успяха да се присъединят. Така участниците от Асеновград бяха от деца до кадети и девойки. При девойките Асеновград имаше две представителки Андреана Попова и Татяна Каварджикова, която до скоро тренираше в Спортен клуб по кану-каяк „Асеновец“. Макар че е в сферата на щангите само от няколко месеца, това не й попречи завоюва три сребърни медала. Клуб по вдигане на тежести „Асеновец“ има и друго ново попълнение 12-годишният Георги Николов, който вече е поредно поколение щангист в своето семейство и очаква с нетърпение да участва на състезания.

Треньорът Лъчезар Кишкилов припомни, че двама представители на клуба – Никола Иванов и Йордан Демерджиев, се очакваше да участват на Европейското по щанги, но не са успели да се подготвят достатъчно и затова той е решил да пропуснат първенството, за да постигнат по-добри резултати на следващото.

Стана ясно и че тренировките продължават и през летните месеци. Може би няма да са толкова интензивни, но залата остава отворена през цялото лято, увериха треньорите.

Повече по темата – тази вечер в новините на ТВ САТ КОМ!