Пътят до манастир „Св. Петка – Мулдавска“ край Асеновград бе пълен с деца и възрастни, които се включиха в похода – поклонение в памет на Апостола на свободата. Те извървяха стоически пътя до светата обител, за да отдадат почит към Васил Левски. Пред неговия барелеф, отстрани на главния вход на манастира, асеновградски свещеници отслужиха заупокойна панихида. Ученици от ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград и възпитаници на Неделно училище „Благонравие“ при храм „Св. Атанасий“ в града изпълниха тематични песни и стихотворения, с които припомниха на всички присъстващи подвига, героизма и саможертвата на Васил Левски в името на нашата свобода. В края на патриотичната програма, децата пуснаха в небето балони с цветовете на националното знаме на България. Майка Юлита – игуменката на манастира показа на децата мястото, където Апостолът се е криел и им разказа за него. Пред входа на светата обител бе раздаден курбан от зрял фасул. Възпоменанието по повод 151-годишнината от обесването на Васил Левски завърши с поднасяне на венци и цветя пред негови лик. Репортаж очаквайте в понеделник в емисия“Дневник“ от 19.30 часа по ТВ САТ КОМ. Събитията по повод историческата годишнина продължават и утре, 19.02.2024:
– 12:00ч. – пред барелефа на Васил Левски: Възпоменателен митинг–поклонение в памет на Апостола на свободата. Литературна програма с участието на ученици от СУ „Св. княз Борис I“.
– 12:30 ч. – Център за подкрепа и личностно развитие (ЦПЛР) „Васил Левски“: Награждаване на победителите в ученическия конкурс „Апостолът през моите очи“, организиран от община Асеновград, ЦПЛР „Васил Левски“ и НЧ „Родолюбие“.