Шампиони в първа дивизия при 19-годишните станаха девойките на БК „Асеновец 2005“. Момичетата победиха категорично отборите на НСА и Вихър, Айтос, и спечелиха купата.

Всяка победа е сладка, но когато тя носи титла, е още по-ценна. Девойките на БК „Асеновец 2005“ участваха в първа дивизия до 19 г. на Българската федерация по баскетбол, класираха се за финалите и ги спечелиха. Така се прибраха с купата в тази възраст и след 10-годишно прекъсване, клубът отново може да се похвали със свой шампион.
Срещата с НСА завърши 75:43 в полза на Асеновец, а финалът с Вихър – 72:40.
Освен моменти на радост, краят на първенството носи и доза тъга, тъй като това са най-големите момичета от асеновградския клуб, отборът участва в първенството до 19 г. и така за част от тях това бяха последни мачове. Повече от срещата ни с тях – гледайте тази вечер в новините на ТВ САТ КОМ.

А колкото до другите възрасти – днес за Самоков заминаха най-малките, 12-годишните, за да участват на квалификации. Предстоят срещи и за 13-, и за 14-годишните. Мъжкият отбор пък приключи своето участие в Б група, след като загуби плейофите срещу Раковски. Дали ще бъде сформиран отбор при мъжете и за следващия сезон, ще стане ясно след около месец, когато започне записването, но отбор ще има само при осигурено финансиране, категорични са от асеновградския баскетболен клуб.