Поредният благотворителен базар на ОУ „Христо Ботев“ – Асеновград завърши успешно и благодарение на благородната инициатива на децата, учителите и родителите, които се включиха активно в него, ще дарим сумата от 2 000 лв. за Йоана, съобщиха от училището.

11-годишната Йоана се нуждае от операция на гръбначния стълб, тъй като има деформация на прешлените и „S“ образна сколиоза. Имплантите, които трябва да бъдат поставени и последващата терапия са на стойност 50 000 лв.. Сколиозата при детето се развива и изкривения гръбнак притиска органите, деформира ги и им пречи да функционират нормално. Йоанка и майка и се надяват общността да им подаде ръка, за да може момичето да живее един пълноценен живот.

Великденският базар се проведе вчера, а красивите великденски украси, великденски сладки, картички с послания за големия християнски празник, се радваха на голям интерес от посетителите и свършваха за минути, след като бяха изложени.

На първия етаж бяха ситуирани вкусотиите и украсите, дело на подготвителата група и най-малките ученици в асеновградското училище. Там, както и на другите два етажа, всеки можеше да си купи и опита домашно приготвени сладкиши и домашен био сок от арония. Всяко лакомство, както и всяка чаша плодов сок струваше символичния 1.00 лв.. Децата, горди от постигнатия резултат сами предлагаха на гостите на базара от своите изделия, подредени на подноси и подканяха всеки да си купи, за да помогне на Йоана.