22 проби вина от предоставени 100 се класираха за втория етап на конкурса за Най-добро домашно вино, организиран от Община Асеновград. Днес бе проведена дегустацията, която ще определи победителите в 31-вото издание на конкурса.

На голям интерес от страна на участници се радва тазгодишното издание на конкурса за Най-добро домашно вино в Асеновград. От 100-те предоставени проби бяха селектирани 22, които днес бяха дегустирани от специално подбрано за целта жури. Негов председател е доц. д-р Христо Спасов, преподавател в Пловдивския университет по хранително вкусови технологии. Той сподели с нас тънкостите при една дегустация, кое е най-важното за определянето на едно вино като добро. „Наистина е божествена напитка виното, но е хубаво човек с по-голямо разбиране да я пие, за да изпита и по-голямо удоволствие“, каза пред нашата камера доц. д-р Спасов. Интервюто ни с него може да гледате тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 ч. и 22:00 ч.

Иначе от вината, които бяха подложени на дегустация днес, трябва да бъдат отличени най-добрите от най-добрите, тъй като 22-те проби вече бяха преминали първоначалната селекция сред рекордния брой предоставени вина. Победителите в конкурса за Най-добро домашно вино ще бъдат обявени утре вечер на официална церемония.