Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

3 победи и 1 загуба за БК „Асеновец 2005“

Три победи от четири изиграни срещи може да се каже, че не е никак лош резултат в самото начало на новия сезон. И четирите мача при различните възрастови групи на БК „Асеновец 2005“ бяха оспорвани и трябва да поздравим асеновградските спортисти, че успяха да спечелят по-голямата част от двубоите. Първи две победи записаха момичетата до 18 г., изправяйки се срещу отборите на „Орфей“ (Кърджали) и „Светкавица“ (Търговище). Те надделяха над Светкавица с 62-52. Резултатът в мача срещу Орфей бе подобен, но още по-категоричен – 62-42. Третата победа в съботния ден за БК „Асеновец 2005“ дойде от мъжкия отбор. Те гостуваха в зала “Младост” в Димитровград и спечелиха срещата от първия кръг на „Б“ група „Юг“ с „Пловдив Мамбас”. Мачът завърши 83-75 в полза на асеновградския тим и така мъжете на „Асеновец 2005“ стартираха сезона с победа.

Загуба за клуба от Асеновград в съботния ден реализираха 14-годишните. Миналата седмица те победиха в София отбора на „Шампион“, но сега, след по-слаби първи 10 минути, не успяха да заличат пасива, който натрупаха и загубиха от вечния съперник – отборът на „Рилски спортист“ (Самоков).

„Изключително тежък ден за всички нас, но положителното преобладава. Успехи и по-нататък, момичета и момчета, с екипа на любимия отбор!“, сподели след края на състезателния ден треньорът и президент на клуба Диян Гочев.

 

Exit mobile version