Над 13 хиляди пенсионери са получили до този момент ваучери за храна от кампанията „Великден за всеки”. Припомняме, че нейната цел е набиране на парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг за получаване на надбавка по Великден. Паричните суми се обръщат във ваучери на стойност 20 лева, с които пенсионерите могат да пазаруват в 5 000 обекта у нас. Разпределението на средствата се извършва при спазване волята на дарителите за посочената за подпомагане община.
От началото на тази седмица в клоновете на „Български пощи“ ЕАД в цялата страна започна раздаването на допълнителни ваучери за храна от благотворителната кампания. Така още около 11 хиляди пенсионери, които не са получили великденски надбавки от правителството, ще бъдат подпомогнати с допълнително набраните по кампанията 228 360 лв. 45 жители на асеновградско ще получат от допълнителните ваучери. Толкова пенсионери и от община Куклен са в списъците за разпределяне на новите средства.
Имената на правоимащите могат да бъдат проверени в сайта на БЧК в прикачените файлове по области. Публикуван е и списък с търговските обекти, в които са валидни ваучерите.