Точно на 11-ти юни Градският басейн бе официално открит, на място там бе прочетена молитва за успешен сезон, без инциденти, и макар че все още бе малко хладно, бяха посрещнати и първите посетители. Тогава бе предвидено комплексът да зазими своята работа на 15-ти септември, но заради въведените противоепидемични мерки, се наложи това да бъде направено около седмица по-рано, като комплексът продължи да функционира само за индивидуални посещения още няколко дни.
Сега вече е направена и равносметката след края на сезона. Като много добри определя градската управа резултатите от дейността на плувния комплекс през това лято. Направените разходи за текущ ремонт, за заплати на персонала, за битови сметки и други подобни са малко над 83 хил. лева. Приходите обаче са с 10 хил. лв. отгоре, които са дошли от такси от карти и единични посещения, а също така и от търговия на открито, става ясно от информация на Община Асеновград. Оттам уточняват, че всяка година се отделят около 30 000 лева за текущ ремонт на големия басейн и се добавя, че неговото дъно вече е доста амортизирано и се нуждае от по-сериозни ремонтни дейности. Ако те се извършат, ежегодните разходи за текущи ремонти следва да бъдат сериозно намалени. Ето защо се планира през следващата година да бъде направен именно такъв основен ремонт.
Иначе посещенията на комплекса през изминалото лято са близо 50 000. Както миналата година, така и тази, след края на сезона се стига до бракуване на голяма част от шезлонгите, дори и на доставените нови такива. От Общината посочват, че увреждането на плажното оборудване налага закупуването на ново и съответно води до увеличаване на разходите, поради което се апелира посетителите да се стремят да го опазват.