цветя за Мария
цветя за Мария

За втора поредна година на централния площад в Асеновград се проведоха два благотворителни базара, свързани с любими празници – посрещането на Баба Марта и Денят на жената. Базарите, на които се предлагаха мартенички и цветя за 8-ми март, бяха в подкрепа на Мария Панева от Садово. Самата тя, заедно със своето семейство, изработва нещата за базарите, Мария бе и на място, за да се включи и в продажбата. Както тя сподели тогава, би желала да участва дейно в кампанията за събиране на средства за нейното лечение.

Резултатът от двата базара е 5200 лв. Те ще послужат за заплащане на част от операцията, на която Мария ще се подложи тази седмица. Цялата сума, необходима за интервенцията, е 36 хил. евро.

Общински младежки съвет – Асеновград отново се включиха дейно в реализирането на кампанията за Мария, както с разпространение на информация за самите базари, така и с оказване на помощ при продажбите. От младежкия съвет припомнят, че всеки, който не е успял да се включи в някоя от благотворителните инициативи в подкрепа на Мария Панева има възможност да го направи и на дарителската сметка:

Дарителска сметка-ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева

Припомняме, че от близо 2 години Мария Панева се лекува в Турция от рак на костите и меката тъкан на ръката. Тя преминава през химио- и лъчетерапия, а след това и през операция на дясната ръка. Лечението е изключително скъпо, затова акциите в нейна подкрепа ще продължат.