Благотворителен базар в помощ на малкия Дани, който е диагностициран с детски аутизъм и говорни нарушения, проведоха от Общинския младежки съвет в Асеновград в деня на Свети Валентин. В дните преди 14-ти февруари младежите проведоха и онлайн базар. Благотворителните инициативи събраха общо 582 лв. от продажбите на 5 мечета от рози, 4 възглавнички с форма на сърце и 400 курабийки, всички изработени ръчно, лично от младите асеновградчани.

В базара със свои картини и картини на свои приятели, участва и Ирина Павлова, която рисува благотворително за децата в детски градини и други институции, в болници в Пловдив и Асеновград.

Сумата ще отиде в помощ на Дани, който в момента е с 90 % увреждане, липса на реч и още сериозни проблеми, казват участниците в съвета.

Това е поредната благотворителна инициатива на Общинския младежки съвет в Асеновград. С множество подобни акции от няколко години младежите подпомагат свои съграждани в нужда

Всеки, който желае да подкрепи семейството на Дани в нелеката битка за възстановяването му, може да направи дарение тук:

https://bg.helpkarma.com/campaign/nadejda-za-dani-982?fbclid=IwAR3qCMb2e1ZFvmji75UaatWL5yv4V_o0ayVRRTM8Kkubb4-YtZy9ay0Ik-c