След сигнали от граждани, подадени до Община Асеновград, както и до телевизия ТВ САТ КОМ, че по автобусна линия номер 6 (кв. Баделема – ЖП Гара) превози не се извършват, служители на отдел ”Организация на движението, транспорт и контрол” от Общината са направили проверки. По време на контрола по  изпълнение на договора за извършване на превозите по градски автобусни линии №1 и №6 от общинската транспортна схема, проверяващите са установили неизпълнение на маршрутното разписание за автобусна линия №6. Направени са били констативни протоколи от 07.06.2019 г./петък/- 2 броя  и 11.06.2019 г./вторник/- 1 брой за извършени проверки от служители на Община Асеновград.

Съгласно условията на сключения на 07.05.2019 г. договор за изпълнение на обществена поръчка с предмет „Възлагане на обществен превоз на пътници по градски автобусни линии №1 и №6 от Общинската транспортна схема на Община Асеновград“ между представляваното от Иван Чолаков дружество и Община Асеновград, Изпълнителят се е задължил да извършва превозната услуга, в пълно съответствие със съответните маршрути и маршрутни разписания, посочени в Приложение №1 към Договора.

След констатираното неизпълнение,управителят на фирмата, обслужваща градски свтобусни линии 1 и 6 – „Автотранс 2000“ ООД, Иван Чолаков, е получил писмо от Община Асеновград, с което е бил уведомен, че в 7-дневен срок може да подаде възражения по направените констатации.

Какви ще са санкциите и ще има ли все пак автобус, който да обслужва жителите на кв. Баделема, предстои да разберем.

 

Е. Граматикова