Талантливата 8-годишна асеновградчанка Елена Василева, която се представя изключително успешно в музикалния проект на „Шоуто на Слави“ за откриване на талантливи деца „Нова звезда“, с лекота се класира за финала. Тя грабна сърцата на организаторите, водещия на шоуто и на публиката с невероятните си изпълнения на обичани български песни като – „Кой уши байряка?”, „Панаири”, „Ако си дал“.

Въпреки крехката си възраст, тя вече се е явявала на десетки музикални конкурси. Детският музикален конкурс на шоуто, с традиции с подобни конкурси за деца и възрастни, е поредният за нея, а и тук тя продължава да жъне успехи и почитатели.

Любимата музика, която обича да слуша и пее в свободното си време е поп и джаз, сподели тя пред ТВ САТ КОМ. В семейството има и друга певица на лелята на Ели. Талантът е наследствен, смее се малката чаровница.

Ели: „Когато видях рекламата за конкурса в шоуто, аз казах на мама, че искам да участвам. Тя каза: „Не знам дали още си готова за там. А аз казах: „Не ми пука! Искам да участвам!”.

На конкурса не е трудно, по-скоро ми е забавно, казва Ели. „Много е хубаво, там вече имам много приятели, а Слави е готин! Много хубаво се отнася с децата”.

Този петък предстои финалът, а Ели ще се съревновава с още 11 малки таланта. Наградата в проекта „Нова звезда“ е фото сафари в Африка за победителя и неговото семейство! Така един от дванайсетте участници ще има възможността, заедно със своите родители и братя или сестри, да замине за Африка и да види отблизо диви африкански животни! Там победителят ще посети най-хубавия парк за диви животни в Африка,  ще може да ги види отблизо и да си направи снимки за спомен със своето семейство, казаха организаторите.

Малката изпълнителка живее в Асеновград, но учи в Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив със специалност пиано и всеки ден пътува до Пловдив.

Последната финална задача в проекта „Нова звезда“ ще бъде „Дуетна песен с популярен български изпълнител“ и ще бъде изпълнена на 13 и 14 юни 2019 г..

Утре вечер в шоуто, по време на конкурса, малката гласовита асеновградчанка ще излезе на сцената с любимия певец и музикант на България – Миро. Двамата заедно ще изпълнят песента „Рискувам да те имам”.

Асеновградчани и всеки, който би искал да подкрепи Ели, може да гласува още днес за нея на специално създаденият за целта сайт: novazvezda.slavishow.com. За да гласувате за Ели Василева трябва първо да се регистрирате, а после чрез линк за активация, който ще получите на електронната си поща, ще бъдете допуснати в системата, за да подкрепите Ели с личния ви профил  в „Нова Звезда – Финал”.