Всички, работещи в акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Асеновград, получиха поздравления днес. Те бяха поздравени лично от началника на болницата д-р Мария Даракчиева, пристигнаха и гости от Общината с подаръци. Зам.-кметовете инж. Петър Петров и инж. Теньо Манолов пожелаха повече родени бебета тук и успешна работа през годината на началника на отделението д-р Богдан Червенков, както и на останалите лекари и акушерки.

В отделението днес имаше още два повода за празнуване – изписваха се две здрави бебчета. Едно от тях бе Георги, чието семейство чакаше с нетърпение да го види, като той също не бе особено търпелив, докато го приготвяха. Георги е кръстен на дядо си, подобно на брат си Иван, който също носи хубавото българско име на другия си дядо. Малкият Иван като че ли бе най-развълнуван от срещата със своето братче. Майката Гергана и бащата Христо също бяха много щастливи край своите двама синове.

Екипът на АГ-отделението в МБАЛ-Асеновград е щастлив да вижда толкова много красиви, радостни моменти, като част от неговата работа. Ето защо тази професия е колкото трудна, толкова и одухотворяваща. В момента персоналът в акушеро-гинекологичното отделение в асеновградската болница не е голям, но заради своя висок професионализъм се справя с ежедневната отговорна работа, сподели д-р Червенков.

Разбира се, както е по традиция, се извърши ритуалното измиване на ръцете на д-р Червенков със сапун, символизиращ лекотата, с която родилките тук ще раждат своите деца.