Акция по масово чистене на обществени места в и около Асеновград  се проведе днес. Инициативата е част от националната кампания под надслов „Да подадем ръка на природата.“  Служители от общинска администрация в Асеновград почистиха  няколко местности, сред които „Метоха“, „Тепавица“, параклисите „Света Петка“ (малката) и „Свети Димитър“ (над Асеновата крепост). Също така  бяха почистени  площите около ПГ „Цар Иван Асен II“, ОУ“ Ангел Кънчев“,  ОУ“ Петко Каравелов“, паркът до ОУ“Христо Ботев“,, ул. „Миньор“, части от кварталите Баделема и  Долни Воден и други. Чистиха и доброволци, те получиха чували и ръкавици безплатно, осигурени Община Асеновград.

В рамките на акцията бяха организирани и мобилни екипи, които оказваха съдействие на гражданите при необходимост. Депото за отпадъци, разположено на изхода на града в посока село Боянци, приемаше неограничено количество отпадъци (битови, строителни, мебели и други).  Към 13 часа днес от общинска администрация съвместно със сметосъбиращата фирма бяха извозени в депото над 73 тона отпадъци. Над 5 тона е боклукът, който асеновградчани сами са си извозили до градското сметище. Утре извозването на събрания по време на акцията боклук ще продължи, информираха от общенска администрация.

От Община Асеновград очакват снимки „ПРЕДИ“ и „СЛЕД“  на почистените места. Желаещите могат да ги изпратят на лично съобщение във Facebook страницата на община Асеновград: https://www.facebook.com/ObshtinaAsenovgrad. „Фотосите ще бъдат публикувани, с цел да се даде пример и да се покаже, че когато хората са обединени и единни, може да се постигне по-чисто и подредено място за живеене“, казват от Общината.