Асеновград отдаде своята почит към Васил Левски по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата. Пред паметника на националния герой в града днес бе изнесена специална програма. След като бе приет почетният караул, местни свещеници прочетоха заупокойна молитва, а отец Никола поля с вино паметника. Последва пламенно слово на писателя Николай Табаков, посветено на Апостола, в част от което той разказа какво казват именити родни поети за великия българин.
Не по-малко въздействащ бе и рециталът, който изнесоха ученици от СУ „Св. Княз Борис I“.
Пред паметника днес бяха съобщени имената на отличените в ученическия конкурс за рисунка и литературна творба, посветени на Левски, по повод годишнината от неговата гибел и 70-та годишнина от създаването на Центъра за подкрепа и личностно развитие, носещ името на Апостола. В литературния конкурс на тема „Над тефтерчето на Левски“ учениците се състезаваха в 2 възрастови групи, както и в конкурса за рисунка „Левски през моите очи“. Награждаването се проведе в ЦПЛР-Асеновград след официалната част пред паметника. А тя продължи с поднасяне на венци и цветя от управата на града, от представители на различни институции и учреждения, от множество граждани, сред които имаше и десетки деца, дошли тук с букет в ръка, за да отдадат почит към нашия национален герой. След това бе запазена и минута мълчание, по време на която всички присъстващи бяха на колене. Зазвуча и химнът на България.
Цялото програма пред паметника на Левски в Асеновград очаквайте по телевизия ТВ САТ КОМ от 18:00 ч. Всеки, който желае, може да се включи и в традиционния поход-поклонение до Мулдавския манастир, където се пази скривалище на Апостола, тази неделя, около обяд.