Асеновград осъмна днес със значително количество натрупан сняг, част от който бе почистен по възлови участъци и в центъра на града, но никак не бяха малко местата, които останаха трудно проходими за пешеходците. Тротоари по централни булеварди и улици в града до обедните часове все още бяха непочистени.

Родители се оплакаха, че и пред училища и детски градини тази сутрин е имало много сняг и изключително трудно са преминали по все още неотъпканите пътеки, за да оставят децата си. Макар че за малчуганите пухкавият сняг определено бе добре дошъл.

От Общината заявиха, че количеството сняг е много и няма как да се почисти в рамките на един ден. 53 жени, разпределени по различни участъци, работят по почистването на тротоари, алеи, паркове и всякакви други места, чието привеждане в достъпен за преминаване на пешеходци вид, е ангажимент на Общината. Приоритет са централна градска част, спирките на градския транспорт и местата пред училища и детски градини, заяви кметът д-р Емил Караиванов.
Разбира се трябва и да напомним, че всички граждани са длъжни да почистят пространството пред частните си имоти, този ангажимент имат и собствениците на магазини и търговски площи. Забелязахме, че по-голямата част от тези терени бяха почистени още сутринта. Но трябва и да е ясно, че не е препоръчително почистеният сняг да се изхвърля на пътното платно, тъй като след като снеговалежът спре и оттам не преминава повече почистваща техника, този сняг ще замръзне при очакваните минусови температури през следващите дни и ще възпрепятства движението на автомобили.