Асеновград за пореден път показа, че е съпричастен към хора в нужда, които не могат да се справят сами в труден момент. Въпреки че 7-годишният Мерт и неговото семейство не са от града – те живеят в Брани поле, получиха подкрепа от асеновградчани още след като разказахме историята им преди две години и това, с което се сблъскват в борбата малкото момче да проходи. Снощи, на втория, организиран в подкрепа на Мерт, концерт в Асеновград, залата бе пълна с хора и този факт отбеляза и главният организатор на благотворителното събитие.
Действително Общинският младежки съвет отново се включи с огромно желание в тази инициатива и всички младежи помогнаха за осъществяването й.

А концертът наистина бе истинско шоу – той бе подкрепен от множество изпълнители, сред които Николай Славеев, Елица, „Дуо Доминанто“, фолклорни и гайдарски формации, танцови състави. Множество детски градини също представиха свои изпълнения, които бяха сред най-аплодираните, на фона на това колко е хубаво и мило деца да помагат на дете. Събитието бе подкрепено и от Мисис Европа – Манита Вартан. Тя бе придружена от нейната дъщеря Елизабет Армен, която има редица международни награди и изпълни няколко песни. Всички участници в концерта и подкрепили каузата получиха грамоти.

Паралелно с концерта, се проведе и базар, в който се включиха ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и местна сладкарница.

Днес стана ясно и каква е общо събраната сума след провеждане на инициативата – малко над 8000 лв. бяха преведени по дарителската сметка на Мерт.
Бащата на момчето благодари за подкрепата и сподели с нас, че Мерт е добре, но няма значително подобрение от рехабилитацията в страната, поради което семейството отново ще се опита да го лекува в Турция. За едно от местата, за които отзивите при диагноза Детска церебрална парализа са добри, са необходими 4000 лв. за всяка процедура. Така вероятно още подобни инициативи, в подкрепа на момчето, са добре дошли.