15 състезатели от България заминават за зимната младежка олимпиада в Гангуон – Корея. Една от тях е асеновградската състезателка по ски бягане от Triton Extreme – Елена Христева. Тя тренира в асеновградския клуб от девет години. В последните първенства безапелационно доминира над всички свои връстнички, сподели с нас нейният треньор Мариан Велев.  Днес тя заминава за тренировъчен лагер в Юндола, а на 25-ти януари  и за младежките олимпийски игри в Южна Корея. След завръщането си от там, отборът ще вземе участие и на световно първенство в Словения.

Това е четвъртото издание на зимните младежки олимпийски игри. Страната ни ще има представители в 6 спорта: биатлон, алпийски ски, ски-бягане, сноуборд, шорттрек и шейни. За дисциплината ски бягане квотите са две, едно момиче и едно момче. Едната е за Елена Христева, другата за Дани Чолаков от Самоков. Младата ни надежда Елена Христева сподели с нас, че пътя до това състезание е бил доста труден. Една от причините е, че тук няма подходящи условия за тренировки и се налага по шест пъти на седмица да пътува до Пампорово, за да тренира ползотворно.

Пожелаваме ѝ, да представи България и Асеновград достойно и на зимната младежка олимпиада и на световното първенство. Успехи, за които да ви разказваме пожелаваме и на другите състезатели от Triton Extreme. Показалите най-добри резултати през изминалата година от състезателите от клуба предстои да вземат участие в едно от най-големите детски състезания в Италия. Това са: Георги Стойчев, Ива Янева, Ангел Мандалиев, Христина Димчева, Никола Пачалиев и Анджелина Ерол.