Републиканско първенство по Пожароприложен спорт тече в момента в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив показват завидни умения и вече заеха челни места. Дни преди Държавното първенство, на областно ниво, асеновградските пожарникари грабнаха бронзовите медали в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“. 

Представителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив винаги се представят повече от достойно на състезанията по Пожароприложен спорт и заемат челните позиции в различните дисциплини. И тази година, пловдивските пожарникари демонстрират завидна бързина и отлична физическа подготовка. Още през първия ден от Републиканското първенство, Михаил Костов от Първа служба на пловдивската дирекция стана първи в страната в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ с време под 15 сек.

*Сними: РД ПБЗН – Пловдив

Трябва да отбележим и че няколко дни по-рано в Пловдив се проведоха областните състезания, в които участия взеха представителните отбори на 11-те районни служби на дирекцията. Отборът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград завоюва бронзовите медали в една от най-атрактивните дисциплини – „Бойно разгръщане от мотопомпа“. Комплексен победител в състезанията тогава станаха представителите на Четвърта РС ПБЗН. Освен отличия за отборите в отделните дисциплини, както винаги имаше и много индивидуални награди.