Американски автомобили „превзеха“ центъра на Асеновград. Изложението е първото по рода си в града и бе организирано по повод Деня на Асеновград.

Около 70 американски автомобила, в това число съвременни, ретро автомобили, джипове и дори мотори, можеха да бъдат разгледани край читалище „Родолюбие“ в Асеновград по време на тематичното изложение на атрактивните превозни средства, навръх празника на Асеновград. Събитието бе организирано от групата „AMERICAN CARS AND COFFEE PLOVDIV“ и за него разговаряхме с Павел Карагьозов, който в случая отговаряше за организационната част. Той самият, разбира се, е фен на американските автомобили и сподели защо те, според него, превъзхождат останалите – най-вече заради усещането при шофирането.

На изложението срещаме и Иван Ганчев – управител и собственик на фирма, доставяща автомобили от Америка и Канада и както той самият сподели – която създава мечти и неповторими емоции. Той също изброи спецификите, които притежава един автомобил, произведен в Америка.

Подробности в тази връзка може да научите, като гледате новинарската ни емисия днес от 19:30 ч. и 22:00 ч.

А колоритните автомобили останаха на центъра на Асеновград през целия неделен ден. Освен че можеха да бъдат разгледани, организаторите бяха подготвили специална програма – разигра се томбола и спечелилите се повозиха на някои от колите, бяха предвидени и награди за участниците в изложението – за най-шумна аудио система, най-красив ретро автомобил и други подобни.