По тротоари, под знаци, забраняващи паркирането и престоя, по протежението на цели улици – това са само част от местата, където в Асеновград шофьорите оставят своите автомобили. Разбира се, местата, където паркирането в града е позволено, не са много или поне не са достатъчно, за да поемат всички превозни средства, но това не означава, че правилата трябва да се нарушават. Една интересна ситуация се получи след промяната на предимството на кръстовището на улиците „Велико Търново“ и „Гоце Делчев“. От октомври 2022 г. движещите се по „Велико Търново“ вече са с предимство, а тези по „Гоце Делчев“ трябва да спрат на знак „СТОП“ и да ги изчакат. Първата странност тук се крие в това, че шофьорите с предимство всъщност не могат да го използват всеки път, тъй като често трябва да изчакат слизащите от високата част на „Велико Търново“, по простата причина, че заради паркираните автомобили, няма как да се разминат. Тези на знак „СТОП“ пък нямат добра видимост, отново заради паркирани на платното до самото кръстовище коли. Всъщност видимостта е ограничена почти от всички страни на това кръстовище, поради което и шофьорите, движещи се на пътя с предимство, спират, за да се огледат каква е ситуацията.

Това не е единствената улица в града, където водачите се изчакват, за да се разминат, тъй като заради множеството паркирани автомобили, улицата се е превърнала в еднопосочна, без това да бъде въведено официално.

Иначе примерите за неправилно паркиране в града са толкова много, че няма как да изброим всичките. Знакът, забраняващ, както паркирането, така и престоя, в Асеновград сякаш е невидим. Няма как да не отбележим, че има участъци в града, където никога не се поставят глоби за подобни нарушения. Каква е причината за това, не е ясно.