„Бъди човек. Подари коледна вечеря на човек в нужда!“  – това е мотото на кампания, в която вече се включи и Асеновград. Събирателният пункт тук е в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Градската библиотека винаги е била съпричастна към кампании в помощ на нуждаещи се. Тук подължава да е събирателният пункт и за кампанията „Капачки за бъдеще“, а през годините във фоайето на библиотеката са се провели множество  концерти и базари с благотворителен характер. Този път тази институция отново откликва. И макар че тук събирането на хранителни продукти започна съвсем отскоро, вече има цели кашони с дарения.

Всеки делничен ден от 8.00 до 17.00ч. в библиотеката ще има човек, който ще приеме и опише това, което сте решили да дарите. Самите продукти ще се събират до последния работен ден преди празниците – 23-ти декември. След това те ще бъдат разпределени и раздадени на хората, които определено имат нужда от тях. Важно уточнение е това, че продуктите трябва да са пакетирани, както и че при самото им предаване ще се спазват всички противоепидемични мерки.