Благотворителен базар в подкрепа на малкия Гошко се проведе вчера във „ Веселата ферма“ между Асеновград и село Болярци. Анелия Георгиева-собственик на фермата беше доволна, че има голяма съпричастност и готовност да се помогне. Много хора се включиха, една част предоставиха различни предмети и услуги – играчки, книги, дрехи, ваучари и така нататък. Други намериха по нещо за себе си. Бяха поставени и кутии за дарения. Сумата, която беше събрана вчера, плюс парите от входната такса, е почти 7 000 лева, сподели Анелия в края на деня. Тези пари са равни на половината сума, необходима за първата вливка на стволови клетки клетки на Гошко в Турция, каза още Анелия. Благотворителната инициатива продължава и днес. Утре(понеделник), парите ще бъдат преведени по сметката на бащата на момчето, обеща тя:
IBAN:
BG47STSA93000030276339
BIC:STSABGSF
Титуляр: Илиян Георгиев Попов
Гошко е само на 6 години, поставена му е диагноза „Аутизъм“ с нарушение на експресивната реч и се нуждае от специализирани грижи. От турска клиника дават надежди за подобряване на състоянието на Гошко. За да се случи това е необходимо вливане на стволови клетки. Процедурите ще бъдат няколко и ще струват около 36 хил. долара. Ще са необходими и още средства за допълнителни разходи около пътуването. Сумата е непосилна за родителите на Гошко и затова съпричастни и близки до тях хора организират различни благотворителни инициативи.
Тази сутрин бе поставено началото и на благотворителен футболен турнир, организиран от Общински младежки съвет – Асеновград. Вече има поставени кутии за дарение и на различни места из града.                                                                    Репортаж очаквайте в понеделник в емисия „Дневник“ по ТВ САТ КОМ.

Снимки: Анелия Георгиева