Благотворителен базар за размяна на дрехи организира в Асеновград тази неделя Центърът за местни инициативи и развитие Асеновград (Център -МИРА). Събитието е под надслов „Донеси, Избери си, Вземи, Без пари“ и е второто подобно, което Центърът провежда. Мястото на базара е ТИЦ „Асеновград“, началният час е 9.00, а краят – 18.00 ч..

„Извадихте ли вече летните дрехи? Има ли сред тях такива, които не сте обличали с години, но не ви дава сърце да ги изхвърлите, защото са си хубави?

А зимните прибрахте ли ги? Ами онези, които все се заричате да подарите на някого?

Можете да ги донесете на нашия БАЗАР ЗА РАЗМЯНА НА ДРЕХИ (дамски, мъжки и детски) и да им дадете шанс някой друг да ги поноси, а вие на свой ред да потърсите нещо по вкуса си сред съкровищата от чуждите ракли.

Всички запазени и подходящи дрехи, които останат след края на базара, ще бъдат предадени в Дома за възрастни хора с физически увреждания Асеновград, Центъра за обществена подкрепа Асеновград и други институции, където ще влязат в употреба.“, пишат в събитието си в социалната мрежа, организаторите.

Кутии за дарение в помощ на Лизавета Иванова, страдаща от „множествена склероза“ и за малката Ева, която се лекува от „синдром на „Юинг“, ще бъдат поставени по време на базара. Кутиите за дарения не  са част от базара, но пък всяка помощ за двете момичета е добре дошла, затова всеки, който иска да помогне, би могъл да го направи.

Е. Граматикова