Телевизия ТВ САТ КОМ

Благотворителен Коледен крос ще се проведе за 7-ми път в Асеновград

Дни преди Коледа в Асеновград ще се проведе традиционният вече, благотворителен Коледен крос. Безплатен за всички участници – малки и големи, с подаръци и изненади за всеки, включил се в 5-километровото незабравимо изживяване, кросът обещава да ни зареди емоционално за празниците.

Томбола, награди, лакомства и много забавления, адреналин и много настроение, ни обещават организаторите от ЦМИР (Център Мира) и Община Асеновград. Състезанието ще се проведе независимо дали навън е сняг, дъжд, мъгла или пек – на старта ще бъдат пак от малки до големи, ентусиасти, които обичат и винаги намират време за едно освежаващо тичане в града, каза Мая Танева, представител на ЦМИР и основен двигател на ежегодното спортно събитие.

Стартът ще е точно в 11.00 ч. на 15 декември от площад „Акад. Николай Хайтов“. Трасето преминава през Железния мост до Асенова крепост и обратно – общо 5 км.. Финалът – отново централния градски площад. 

Който не може ии не иска да тича, то ще може да се включи и с бързо ходене, така, че да успее да пристигне навреме за томболата, която ще се проведе на центъра след финала, каза Мая Танева. Очакваме участници от различни градове, които потвърдиха своето идване на 15-ти за кроса. Миналогодишния брой включили се бяха над 120 души, тази година очакваме да са над 200, каза още тя.

„Смятаме да поканим гостите на града, които ще дойдат специално за състезанието, да разгледат забележителности в и около Асеновград. Една от тях е Екопътека Кутра, по Пътя на римските легиони, ако са настроени за туризъм и още мн. други дестинации.“, сподели Мая.

Организаторите все още не са решили към кого ще е насочена благотворителността тази година, но събраните средства (в кутия на площада) непременно ще отидат в помощ на някой от нуждаещите се асеновградчани.

Асеновградски фирми, които биха искали да се включат с осигуряване на подаръци за участниците и победителите, са добре дошли, казват организаторите.

Exit mobile version