Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Близо 200 стикера по повод Деня без автомобили получиха пешеходци и шофьори по пътя за Асенова крепост

„Община Асеновград и РУ –Асеновград ви благодарят, че станахте част от кампанията „Ден без автомобили” – стикери с това обръщение получиха всички шофьори и пешеходци, които преминаха по пътя до Асенова крепост през вчерашния ден за времето от 16 до 17 часа. Близо 200 стикера бяха раздадени при съвместната акция. Служители на Общината раздаваха стикери на пешеходците, а полицаите – на водачите на МПС. За съжаление работата на органите на реда бе повече, но това е обяснимо и поради факта, че този път води не само до Асенова крепост, но и до селата Лясково, Яврово и Добралък и дотам трудно се стига без автомобил. И може би за първи път нашата камера засне зад волана един от най-големите любители на ходенето и бягането – маратонецът Мая Танева. Тя апелира, особено в градска среда, хората да се предвижват пеша.
Пешеходците бяха поощрени за това, че са решили да изминат разстоянието до крепостта пеш, а на шофьорите бе разяснено защо е толкова важно по-рядко да използваме автомобилите си.
Разбира се не липсваха и пешеходци, които споделиха с нас, че преминават през този маршрут ежедневно.

А през вчерашния ден, по повод Европейската седмица на мобилността, входът за Асенова крепост бе безплатен, от което се възползваха 620 души. От Общината заявиха, че са имали няколко организирани групи, сред които и такива от Сингапур, както и от други населени места у нас.

Exit mobile version