За втора поредна година НЧ „Родолюбие“, съвместно с Български червен кръст, организираха общинския конкурс „Бъди здрав с Пижо и Пенда“. 

Точно 283 деца се включиха в тематичния конкурс, като броят им е по-малък от миналата година, но пък изработените от тях мартенички, пана и колажи са не по-малко красиви, което неминуемо е затруднило журито при оценяването им. Това потвърди и секретарят на НЧ „Родолюбие“ Дафинка Комитова. Тя обяви наградените в трите категории, като за всяка категория имаше първо, второ и трето място.

В категория „Мартеници“ на първо място застана Туче Ахмед от с. Мулдава, на второ – Никол Михайлова, а на трето – Виктория Димитрова (двете деца са от първа група на ДГ „Асенова крепост“).
В категория „Пано“ ДГ Асенова крепост“ грабна първото място, след нея се наредиха Елиф Ферад от ДГ „Никола Вапцаров“ и Селинай Мохамедали от ДГ „Радост“.
В категория „Колаж“ най-високо отличен бе този на Костадин Златев от ДГ „Никола Вапцаров“. На второ място тук застана Алекс Афъзов от ДГ “Радост“, а на трето – Ахмед Емин, от същата градина.
За ДГ „Зорница“ бе отредена специална награда за изработеното от трета група „Вълшебство“ дърво.

След награждаването бе открит благотворителен базар с изработените за конкурса артикули на мартенска тема. Всичко бе наистина много красиво и на съвсем символични цени, което обяснява големия интерес. Нещата бързо се разграбиха, но някои останаха и за следващите дни – базарът бе открит в петък и продължи и през събота и неделя.