Безплатен преглед на своето зрение можеха да направят днес на центъра на Асеновград болни от диабет хора. Кампанията се провежда в различни градове в страната, сред които и нашият град.

Мобилен екип извършваше днес безплатни очни прегледи на централния площад в Асеновград. От сутринта се изви опашка от хора, желаещи да се прегледат и да проверят своето зрение. Кампанията неслучайно е насочена към болни от диабет, тъй като при тях зрението се уврежда следствие на болестта. Един от чакащите е асеновградчанинът Ботьо Ванов. Той има начална форма на диабет от около 2 години, засега не е на медикаментозно лечение, а се стреми да спазва необходимата диета. той сподели с нас, както и с преглеждащите го, че напоследък зрението му отслабва все повече. Освен него днес на центъра на града се прегледаха още вероятно стотици хора. И към този момент прегледите продължават.
А те са първите подобни, които се извършват в Асеновград, но в същото време самата кампания вече е традиционна и винаги е с различна насоченост.