Утре официално ще бъде поставено началото на новата учебна година. Всички училища на територията на община Асеновград са готови да посрещнат своите възпитаници и да възобновят учебния процес.
5154 е общият брой на учениците, които ще се обучават в асеновградските школа през учебната 2018/2019 година. 525 са първокласниците, които тази година ще влязат в класните стаи на общинските училища на 17 септември. Най- голям брой първокласници- 98 ще прекрачат прага на ОУ”Петко Каравелов”, а най- малък е техният брой в училищата на селата Мулдава- 8 и Златовръх- 10. 69 са първолаците в СУ”Св.св.Кирил и Методий”, 66 в ОУ”Никола Вапцаров”, а по 57 са в две училища- ОУ”Ангел Кънчев” и ОУ”Христо Ботев”. С 54 първокласници ще стартира новата учебна 2018 / 2019 година в ОУ”Отец Паисий”, 34 е техният брой в СУ” Св.княз Борис ¬„, а за Тополово, Долни Воден и Боянци броят на най- малките възпитаници на училището е съответно- 27, 25 и 20.Всички те ще получат подарък „Асеновграско букварче” и специален поздравителен адрес от кмета на Община Асеновград Емил Караиванов.
Новата учебна година ще бъде официално открита от кмета на общината Емил Караиванов в ОУ „Отец Паисий”, председателят на Общинския съвет Драгомир Георгиев ще бъде специален гост на празничния 17 септември в СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а заместник-кметовете Мария Вълканова, Тамер Бейсимов и Димчо Темелков ще пожелаят успех на учениците съответно в училищата „Ангел Кънчев”, „Никола Вапцаров” и “Св. княз Борис I”.
За 3 учебни заведения в общината новата учебна година ще започне и с нови директори. Това са училищата „Ангел Кънчев” с директор Галина Милева, „Никола Вапцаров”с директор Атанаска Темелкова и училището в с.Боянци-„Проф.д-р Асен Златаров” с директор Весела Симеонова.
528 хил.лв. е сумата, вложена в различни ремонтни дейности, извършени през летните месеци в асеновградските училища. Най-сериозни са ремонтите, направените в основните училища „Христо Ботев”, „Петко Каравелов” „Отец Паисий” , „Ангел Кънчев”, „Панайот Волов“ /кв.”Долни Воден”/. За детските градини сумата е драстично по-малка и възлиза на едва 72 хил. лв. – основно собствени средства на детските заведения.
Общо 30 пешеходни пътеки, намиращи се в близост до училища и детски градини, са освежени и възстановени, а за целта са разходвани 4 хил.лв.
Електронни дневници са въведени в основните училища „Отец Паисий”, „Христо Ботев”, „Петко Каравелов” и училището в Боянци.

ТВ САТ КОМ желае успешна нова учебна година на всички ученици и на педагогическия персонал в училищата!