Успешно се представи Балетен състав „Терпсихора“ към НЧ „Родолюбие“ на Шестнадесетия националния танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми“, който се проведе в София. Балерините от Асеновград бяха удостоени с диплома за отлично представяне в направление „Характерни танци“, а в направление „Класически танци“ спечелиха III място.

Това, че балерините от състав „Терпсихора“ притежават ритъма в сърцето си проличава във всяко едно тяхно изпълнение. Ние се срещнахме с част от тях, за да ни разкажат за последното си участие на националния танцов фестивал, провел се през изминалия уикенд в столицата. Габриела Атанасова, Ани Славкова и Катерина Кацарова споделиха, че техният състав е бил единственият от Асеновград, явил се на фестивала, както и че по време на него на сцената са се изявили танцьори от балетни училища и конкуренцията е била много голяма.

Четирите танца, с които балерините на „Терпсихора“, участваха на фестивала в София, са представяни и пред асеновградската публика – последно само преди няколко дни, на концерта навръх Цветница, организиран от читалище „Родолюбие“.

Сега момичетата ще имат участие и на друг фестивал през месец май, на който им пожелаваме също да се представят достойно.

Повече гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 ч. и 22:00 ч.