Още през нощта вятърът в Асеновград и региона, а и в цялата страна, се усили. Прогнозите за бурни ветрове се оправдаха – предупреждения от втора и трета степен важат за различните области, в Пловдивско кодът е жълт. Вятърът е северозападен със скорост 10-15 m/s и пориви до 20-24 m/s. Специално в Асеновградско поривите са по-скоро в горната граница от 24 m/s или 90 km/h. Температурите навън са около 6 градуса, но се усещат като доста по-ниски.

Силният вятър разкъса рекламен транспарант на ул. „Васил Левски“ в Асеновград, точно над най-натовареното кръстовище при светофара до пазара. До прибирането му от служители на фирмата, която го е поставила, се наложи пожарникарски екип да наблюдава района и да не позволява преминаване на пешеходци в близост. До спиране на движението на МПС все пак не се стигна, тъй като веещият се транспарант бе прибран бързо, в момент, в който вятърът отслабна. За други сигнали на граждани, свързани с бурния вятър, за момента не се споменава.

А през утрешния ден вятърът в областта вече няма да е така силен. Температурите ще се покачат с няколко градуса, но още в средата на следващата седмица отново ще тръгнат надолу. Все пак малко след средата на ноември можем да кажем, че зимата дойде.