Прогнозата на синоптиците за значителни валежи и гръмотевични бури се оправдаха. За цялата страна бе обявен оранжев предупредителен код за днешния ден. В Пловдивско се очакваха количества 40-70 mm, на отделни места и повече.

В Асеновград бе мрачно от сутринта. Малко преди обяд облаците напълно покриха небето, появи се силен вятър, със значителни пориви, придружен от дъжд с гръмотевици. Малко по-късно от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград се отзоваха на няколко сигнала за паднали дървета, следствие на бурята. Екипи се наложи да премахнат такива в с. Патриарх Евтимово, както и в с. Нареченски бани. Общи сигналите за паднали дървета на територията на община Асеновград са пет. Ситуацията бе овладяна бързо, а дърветата бяха разчистени своевременно. Няма информация за пострадали хора, но в някои населени места токът бе спрян за кратко.

Навън вече е слънчево. Очаква се през следващите дни времето да бъде по-благоприятно за есенни разходки. Въпреки че сме в средата на месец ноември, максималните температури ще достигат 23 градуса. Почти през цялата нова седмица ще бъде предимно слънчево, краткотрайни валежи са възможни единствено в сряда. Но пък след това вече се очаква и захлаждане.