Планираните изключвания на електрозахранването обикновено са свързани с извършване на дейности от енергодружеството, целящи подобряване на мрежата. Те се извършват регулярно и почти всеки месец има такива. На сайта на EVN е публикуван график на всички предстоящи прекъсвания по съответните области в рамките на около месец. Така се вижда, че в Пловдивско през август ще има места, където токът ще бъде спиран. За територията на Асеновград в това число влиза кв. „Долни Воден“ или по-точно част от него. На 2-ри август, сряда, за времето от 8:30 ч. до 17:00 ч. са възможни смущения в електрозахранването на улиците „Ангел Кънчев“, „Велю войвода“, „Вихрен“, „Захария“, „Водениците“, „Йордан Йовков“, „Камара“ и „Крайречна“.
Трябва да споменем и редица асеновградски села, за които е планирано подобно прекъсване на тока. Още в последния ден на месец юли, в понеделник, в селата Дълбок извор, Патриарх Евтимово и Поройна се очаква токът да бъде спрян за кратко около 14 ч. В Югозападната част на с. Горнослав пък е възможно да няма ток през целия ден на 7-ми август. На следващия ден проблеми с електрозахранването ще има също в Югозападната част, но на с. Избеглии.
Разбира се, понякога има промяна в планираните изключвания на тока – обикновено часовете, в които той се прекъсва, са доста по-кратки от обявените. Случва се и въобще да не се наложи токът да бъде спиран.