Международните дни, на които почитаме нещо или някого, са доста през годината. Днешният подобен ден обаче няма как да бъде пропуснат, тъй като отдаваме почит към хората, които образоват нас и нашите деца. На 5-ти октомври е Световният ден на учителя. Ето защо се срещнахме с един млад преподавател – Петя Шишкова, която е учител по английски език в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Асеновград. Тя сподели, че работата с деца, разбира се е както приятна, така и отговорна, както и че децата трябва да се учат със сърце. Определено е по-лесно, когато самите ученици се включват с желание в часовете, а 11-ти клас с чуждоезиков профил в асеновградското училище са точно такива ученици, сподели Петя Шишкова. Ние сами се убедихме в това, посещавайки един от часовете по английски език на единадесетокласниците днес.

Шишкова не пропусна да отбележи, че е от семейство с традиции в учителската професия и поздрави всички учители по призвание по повод празника. В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ срещнахме и много ученици, които бяха нетърпеливи да поздравят своите преподаватели днес.

На днешния ден искаме да ви запознаем и с две млади момичета, на едва 19 години, които с огромно желание са избрали да продължат своето образование в сферата на преподаването и вдъхновени от своите учители, те самите да вдъхновяват след време учениците. Мария Колева и Тодорка Пехливанова са първи курс, специалност Предучилищна и начална училищна педагогика в ПУ „Паисий Хилендарски“. Специално за Мария, сякаш съдбата има пръст в нейното решение да стане учител, тъй като тя е родена днес, на Международния ден на учителя.

Пожелаваме на усмихнатите млади бъдещи учителки да запазят това желание за преподаване в себе си, да предадат своята положителна енергия на децата и да им покажат, че учителската професия наистина е призвание. За да се запознате с тях, гледайте новинарската ни емисия днес от 19:30 ч. и повторението й от 22:00 ч.