Телевизия ТВ САТ КОМ

Честит Международен ден на учителя!

Международните дни, на които почитаме нещо или някого, са доста през годината. Днешният подобен ден обаче няма как да бъде пропуснат, тъй като отдаваме почит към хората, които образоват нас и нашите деца. На 5-ти октомври е Световният ден на учителя. Ето защо се срещнахме с един млад преподавател – Петя Шишкова, която е учител по английски език в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Асеновград. Тя сподели, че работата с деца, разбира се е както приятна, така и отговорна, както и че децата трябва да се учат със сърце. Определено е по-лесно, когато самите ученици се включват с желание в часовете, а 11-ти клас с чуждоезиков профил в асеновградското училище са точно такива ученици, сподели Петя Шишкова. Ние сами се убедихме в това, посещавайки един от часовете по английски език на единадесетокласниците днес.

Шишкова не пропусна да отбележи, че е от семейство с традиции в учителската професия и поздрави всички учители по призвание по повод празника. В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ срещнахме и много ученици, които бяха нетърпеливи да поздравят своите преподаватели днес.

На днешния ден искаме да ви запознаем и с две млади момичета, на едва 19 години, които с огромно желание са избрали да продължат своето образование в сферата на преподаването и вдъхновени от своите учители, те самите да вдъхновяват след време учениците. Мария Колева и Тодорка Пехливанова са първи курс, специалност Предучилищна и начална училищна педагогика в ПУ „Паисий Хилендарски“. Специално за Мария, сякаш съдбата има пръст в нейното решение да стане учител, тъй като тя е родена днес, на Международния ден на учителя.

Пожелаваме на усмихнатите млади бъдещи учителки да запазят това желание за преподаване в себе си, да предадат своята положителна енергия на децата и да им покажат, че учителската професия наистина е призвание. За да се запознате с тях, гледайте новинарската ни емисия днес от 19:30 ч. и повторението й от 22:00 ч.

 

Exit mobile version