С юбилеен концерт завърши цикълът от празнични събития, посветени на 20-годишнината от създаването на  НЧ „Св.преп. Паисий Хилендарски”. Заместник-кметът инж. Мария Вълканова връчи плакет „Асеновград” на председателя на читалището инж. Пламен Мегленчев по случай 20 години от създаването на читалището и в израз на признателност за утвърждаването му като културна институция в града.
„За това време вие създадохте традиции в работата си, отстояхте своето собствено място в редиците на културните институции в общината ни, дадохте живот на много нови школи и читалищни форми, които активно се включват в културния живот на Асеновград, обогатихте и разнообразихте възможностите за деца, младеж и и възрастни да изразяват и развиват своя талант”, се казва в поздравителния адрес, прочетен от инж. Вълканова от името на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов.
Вечерта премина сред много тържественост, приятели, песни и поздрави. Председателят на читалищното настоятелство инж. Пламен Мегленчев връчи грамоти на изявени читалищни дейци, институции и неправителствени организации – партньори на читалището. Сред тях бе и Община Асеновград.
Тържеството продължи с програма, подготвена от художествените форми при НЧ„Св.преп. Паисий Хилендарски” и на творчески колективи – гости на празника.
Снимките са на ГБ „Паисий Хилендарски”.