Центърът за ранно детско развитие в Асеновград празнува рожден ден с инициативи през целия месец октомври. Навършват се 6 години от реализирането на дейностите на центъра и подкрепата, която той предоставя на деца и семейства от града.

На 3-ти октомври ЦРДР-Асеновград отбеляза 6 години успешна дейност, в рамките на които е оказана подкрепа на над 2400 потребители. По повод годишнината от създаването на центъра, екипът, работещ в него, заедно с децата и техните родители ще заснемат интересни моменти от своите работни срещи, уловени от специално изработена за целта рамка.

Потребителите на Центъра за ранно детско развитие към момента са повече от 80, за целия период от 2016 г. до 2022 г. те са точно 2408, които са се обърнали към екипа от центъра, получили са подкрепа, било то чрез консултация, посредничество или застъпничество. Само децата са над 1200.

Последната реализирана инициатива бе в подкрепа на семействата с деца – първокласници. Винаги има мероприятия и покрай празниците или значими дати.

Инициативата по повод годишнината от създаването на центъра ще продължи до края на месец октомври, след което на официалния сайт на Община Асеновград ще бъде представена виртуална изложба от снимки, която да отрази настроението и празничните моменти в центъра.