Център за подкрепа и личностно развитие „Васил Левски“ изнесе заключителен концерт „Живи корени“, с който бяха отбелязани 70 години извънучилищна дейност в Асеновград. Концертът бе истински спектакъл и възхвала на българската народна песен и танц, пресъздадени от децата на Асеновград.

Фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ се оказа тясно за всички, желаещи да наблюдават концерта на Центъра за подкрепа и личностно развитие „Васил Левски“. Заключителното кулминационно мероприятие, част от програмата по повод 70-годишнината от основаването на центъра, трябваше да се проведе на сцената на центъра, но заради лошото време, бе решено изпълненията да бъдат в библиотеката. Това все пак не попречи концертът да бъде пъстър и вдъхновяващ и не помрачи настроението на публиката. Самият концерт започна с красиви встъпителни думи от водещата Соня. Последваха танцови изпълнения на групата по народни танци и певчески изяви на групата по народно пеене към центъра. На своеобразната сцена имаше не просто изяви, а се разказваха истории, вдъхновени от родния фолклор.

В центъра се обучават деца и младежи, бъдещи виртуози на китарата. Част от тях също представиха свои изпълнения на музикалния инструмент. Една от колоритните групи тук е гайдарския състав, съставен от момчета, а и от момичета, обичащи родопската музика, представена по уникален начин с помощта на гайдата.

Директорът на ЦПЛР „Васил Левски“ Георги Анастасов разказа накратко историята на учреждението, където се обучават малки и по-големи деца, как то се е развило във времето и как продължава да събира на едно място млади ентусиасти. Разбира се на юбилей няма как да няма подаръци. Поздрав за 70 години извънучилищни дейности в Асеновград отправи зам.-кметът инж. Петър Петров. Той връчи и почетен плакет на директора на центъра. Бяха получени поздравителни адреси от различни учреждения. От центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица лично отправиха своите поздравления и подариха икона на Св. Георги. Имаше още много подаръци, цветя и мили моменти, за да се стигне до края на концерта с песента „Хубава си моя горо“.

Целия концерт очаквайте скоро по телевизия ТВ САТ КОМ.