Благотворителен коледен базар отново е разположен в Исторически музей –Асеновград. Той е традиционен, артикулите в него са ръчна изработка, дело на потребителите на дневния център за деца с увреждания и техните възпитатели. Вижте какви красоти са подготвили те тази година.

Коледни венци, украшения за елха, тематични сувенири, свещници, картички – това са само част от артикулите на пъстрия базар, който и тази година ще краси фоайето на Историческия музей в Асеновград. Представеното на базара винаги се изчерпва много бързо, затова и ние бързаме да Ви го покажем още преди той официално да бъде открит за посетителите. А този път на базара има и традиционни сурвачки от дрян, украсени с пуканки, цветна прежда и други естествени материали.

Трябва да споделим и че в петък, на 9-ти декември, в Етнографската къща ще бъде възобновена традиция, която заради ковид пандемията, нямаше как да се спазва през последните години – тук ще има арт работилница, в която отново ще се включат децата от дневния център и украсите, изработени на място, ще бъдат допълнени към базара в музея. Този път са подготвени и допълнителни изненади – част от участниците в лятната занималня в библиотеката ще представят сценка пред традиционна празнична трапеза.
Със средствата от базара ще бъде подпомогнат Дневния център за деца с увреждания. Така, закупувайки нещо красиво, видимо създадено с огромно желание и креативност, за себе си или за подарък за някого, ще се включите и подпомогнете една хубава благотворителна инициатива.