Днес е 8-ми март или Денят на жената. И тъй като жените са като цветята – някои са бодливи и капризни, а други са нежни и крехки, на този ден задължителният подарък за всяка жена е цветето. В Асеновград могат да бъдат закупени цветя от много места, но на едно от тях продажбата им е с благотворителен характер.

Променливото настроение на времето показва защо март се определя като месец на жената. Днес е най-специалният ден от този месец за всички жени – 8-ми март, който обикновено свързваме с подаряването на цветя на скъпите за нас дами. Една жена не мечтае да получи цвете на празника, тя мечтае да продаде тези, приготвила с много любов, за да събере и последните средства, които дължи на турската клиника, след последните операции на дясната й ръка. Мария Панева претърпя няколко операции, за да запази ръката си, съвсем скоро. Тя би следвало да почива, но все още има сума, която не е заплатена за извършените й медицински интервенции. Ето защо тя продаваше мартенички покрай 1-ви март, а сега и цветя за 8-ми март.

Въпреки дъждовното време, Мария е разположила изработените от нея красоти под шатрата на центъра, в близост до изхода към полицията, още от вчера, тя ще ги продава и днес до края на деня. Ако сте решили да закупите цветя, за да зарадвате любим човек на празника, може да изберете от цветята на Мария, така ще зарадвате и още някого – нея и семейството й, ще оцените техния труд и ще се включите в благотворителна кауза.