Както първи Ви съобщихме, малко след края на изборния ден, д-р Христо Грудев от ПП ГЕРБ ще е кметът на Асеновград за мандат 2023-2027. Той получи 51.87% от вота на избирателите. Винаги, по време на избори, д-р Грудев гласува в сутрешните часове, заедно със своята съпруга, в секция 28. И този път той упражни правото си на глас тук, като избра да гласува с хартиена бюлетина.

След като гласува, д-р Грудев заяви, че вече е бил кмет и знае какво е да носиш отговорността, която не изчезва, дори когато по време на предизборната кампания, е бил в отпуск и реално не е изпълнявал тази длъжност. Той добави, че е готов да продължи работата и всички проекти, които са в интерес на общината и нейните граждани.

В крайна сметка близо 8900 души гласуваха за д-р Христо Грудев. Тази подкрепа се оказа достатъчна, за да стане той кмет на общината за втори пореден мандат и общо за трети. Още преди това да стане ясно, докато течеше гласуването, попитахме и неговата съпруга какво пожелава на всички асеновградчани за следващите 4 години. Тя отговори, че пожеланието й е да се изпълнят всички започнати проекти, да има един по-хубав живот за всички жители на общината.

Опонентът на д-р Грудев на балотажа в неделя бе кандидатът на коалиция „БСП за България“ Петко Чирпанлиев. Той получи само 1000 гласа по-малко от кандидата на ГЕРБ – за Чирпанлиев гласуваха почти 7900 души или 46% от упражнилите правото си на глас на 5-ти ноември. Самият Чирпанлиев отново гласува, заедно със своята съпруга и семейство, в 6-та секция в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, като техният избор бе вотът им да бъде отчетен с помощта на машина.

След като пусна гласи си, Чирпанлиев сподели, че който и от двамата кандидати да спечели, той ще трябва да оправдае доверието на гражданите, и то по най-бързия начин. Според него най-важното нещо, което трябва да се направи, е да се промени обликът на града.