Благотворителен базар ще се проведе утре на центъра на Асеновград. Той е по инициатива на Общинския младежки съвет, но към акцията се присъединяват и асеновградски училища. 

На мястото, където ще бъде разположен базарът през утрешния ден, се срещаме с младите ентусиасти от Общински младежки съвет-Асеновград. Те отново са на път да реализират инициативата „Ако имаш- дай, ако нямаш- вземи си“, чиято цел е подпомагане на хора в нужда, чрез раздаване на пакетирани хранителни продукти. Димитър Илиев разказа какво ще представлява акцията този път – всеки, който желае да се включи, може да го направи чрез дарение на пакетирани хранителни стоки или парични средства, както и чрез закупуване на неща от утрешния базар. Събраните храни, както и закупените такива с дарените средства, ще бъдат раздадени преди Великден на нуждаещи се .

Стефания Шопова и Станислава Николова от СУ „Св. Княз Борис I” от скоро са част от Младежкия съвет и вече с нетърпение очакват да се включат активно в първата за тях благотворителна кампания. Те призоваха всеки да помогне с колкото и с каквото може.  И от ПГ „Св. Патриарх Евтимий“ подкрепят инициативата и ще помогнат за това на базара да има тематични изделия в духа на предстоящите великденски празници.

Така утре, 16 април, от 10 ч. базарът ще бъде разположен пред сградата на Общината. Ще има какво да закупите, а за да напълните трапезата за Великденските празници на хора, които нямат възможност да го направят сами, може и да донесете на място хранителни продукти. В случай че утре не можете да го направите, но желаете да направите дарение, може да се свържете с представители на Младежкия съвет или на тяхната Фейсбук страница или на посочените там телефони.