Традиционната акция за безвъзмездно кръводаряване в Асеновград, която се провежда от Регионален център по трансфузионна хематология – Пловдив, сега е планирана за следващата седмица –  тя ще се проведе на 5 и 6 април. Още по време на акцията миналата година от центъра информираха, че следствие на епидемията от COVID–19, доброволните кръводарители са намалели драстично. Ето защо е толкова важно асеновградчани да се включат и сега. Обикновено кръвният център провежда акцията по кръводаряване в сградата на Общината. Миналата година, през февруари, в рамките на три дни подобна кампания се проведе в МБАЛ-Асеновград, като активността тогава не бе особено голяма.
Настоящата акция е планирана за следващите вторник и сряда. Желаещите да дарят кръв могат да го направят между 9 и 12:30 ч. в стая 517 в сградата на Община Асеновград.
Колкото до преболедувалите COVID–19 – те трябва да са наясно, че няма никаква пречка да станат кръводарители, стига да са изминали най-малко 40 дни от тестуването, с което е доказано наличието на вируса в организма.